Info verzendingen

Informatie verzendingen

 

Hoe snel ontvang ik mijn bestelling?
Binnen de twee werkdagen na ontvangst van je betaling versturen we je pakje via bpost (of andere vervoersmaatschappij). In België zal de postbode (meestal) je pakje de daarop volgende werkdag bezorgen. Let op, als je betaalt via overschrijving kan het enkele dagen duren vooraleer we je betaling ontvangen! Voor produkten op bestelling, zoals behang, gelden andere leveringstermijnen.

 

Wat als er niemand thuis is bij de levering van mijn bestelling?
Indien je op het tijdstip van levering niet thuis bent, zal je een kaartje terugvinden in je brievenbus en kan je het pakketje afhalen op het postkantoor, postpunt of parcelshop. Volg hierbij de aanwijzigen op het kaartje. TIP! Als je overdag zelden thuis bent kan je bij de bestelling het adres van je werk, familie of buren invullen. Opgelet, dit is niet van toepassing op pakjes verzonden via brievenbuspost.

 

Hoe wordt mijn bestelling verpakt?
De producten worden allen geleverd in de originele verpakking van de fabrikant. De volledige bestelling wordt in een standaard doos verzonden om zo het pakje minder aantrekkelijk te maken voor diefstal.

 

Is een geschenkverpakking mogelijk?
Als je graag een geschenkverpakking wil voor één of meerdere produkten kan je dit vermelden bij de opmerkingen van uw bestelling. Je kan er ook een persoonlijke boodschap aan toevoegen. Het geschenk zal vervolgens in een standaard doos verstuurd worden. Opgelet! Grote of omslachtige produkten zoals zitzakken, meubels, enz… kunnen niet worden ingepakt in geschenkverpakking.

 

Wat moet ik doen als er een probleem is met mijn bestelling?
We raden je aan om steeds bij de levering het pakket te controleren. Bij duidelijke schade moet je eerst de inhoud controleren in het bijzijn van de bezorger. Als de inhoud beschadigd is, of er ontbreekt iets, kan je deze zending niet accepteren en terug meegeven aan de bezorger. Als er toch nog een probleem zou zijn kan je best binnen 24 uur contact met ons opnemen via info@loulechien.com of via het nummer +32 476 31 58 30.

 

Hoeveel bedragen de verzendingskosten?
De verzendingskosten zijn afhankelijk van de leveringsplaats (land), het gewicht en de totale grootte van je bestelde produkten.
Een overzicht van de verzendtarieven vind je hier.
Je kan tijdens het shoppen op elk moment je tussentijdse verzendkosten berekenen in je winkelmandje.